La Fira del Teatre i jo

A pocs dies d’haver tancat la 40a edició de Fira Tàrrega, quan encara tinc totes les sensacions, emocions i el cansament molt vius, m’ha semblat el moment per a fer aquesta entrada en el blog.

Sense cap dubte la fira és un dels capítols rellevants en la meva carrera professional.

Inicis

Amb 19 anys, recent començada la meva carrera de fotografia, Fira Tàrrega em va contactar per encarregar-me de les fotos d’aquella edició.

Va ser un repte increïble per molts motius: era molt jove, no tenia experiència amb clients d’aquesta magnitud, i sobretot, la fotografia encara era analògica per tant no podia veure el resultat de la meva feina fins dies després de la Fira!

Va suposar una època d’aprenentatge intens en tots els aspectes possibles: tècnics però també de creixement professional, no us enganyaré, era força estressant.

L’empremta de la fira en la meva feina

Ho resumiria en aprendre moltíssim! I què en destaco?

He après a improvisar i a poder captar el moment més oportú de la imatge.

Perquè això passi em cal buscar l’emplaçament perfecte, això implica que estic en constant moviment per tal de poder analitzar tots els angles possibles per fotografiar.

Les fotos han de captar l’expressió de l’obra, el que transmet, però és igual d’important que s’hi vegi la vinculació amb el públic, que en realitat és la raó de ser de la representació. Val a dir que és complex trobar aquest mimetisme, però la Fira ens dona molts moments de “relació” entre artistes i públic. És meravellós captar-los i guardar-los per sempre!

La meva vinculació des de petita amb la dansa m’ajuda moltíssim en saber escollir el “click” al moment perfecte, la Fira treu el meu jo més artístic.

Resumint, la Fira ha suposat incloure en la meva vida moments i persones interessantíssimes: programadores, actrius, directores, periodistes…. 

La Fira i jo, avui

La primera etapa de fotògrafa oficial va durar 7 anys, després vaig descansar un temps i en aquests moments fa uns 3 anys que torno a encarregar-me de la fotografia de la Fira Tàrrega.

Ara mateix, les meves fotos serveixen per a crear l’arxiu de Fira Tàrrega i també com a material per al departament de premsa, que les comparteix amb diaris i premsa per ser publicades en els seus rotatius.

Ja en l’era digital de la fotografia, què ens permet la revisió instantània, i des de la maduresa professional, la Fira segueix sent per a mi un cap de setmana intens: aprenentatge constant, molt moviment, programació (els trencaclosques que he fer per poder arribar a totes les obres de la forma més eficient m’encanta!!)… i malgrat aquesta intensitat, és un gaudi poder treballar envoltada d’art i cultura.

Veig una mitjana de 35 o 40 obres cada fira, és fabulós.

Confessió: aquests 4 dies són la meva inspiració, són la injecció de creativitat per a tota la temporada següent!

Gràcies per llegir fins al final. A continuació teniu un recull de fotos de la 40a edició que espero que us facin gaudir com a mi mentre feia “click”.